Heb ik low vision?

HomeHeb ik low vision?

Heeft u moeite om alledaagse dingen te lezen zoals de krant, opschriften van medicijn-doosjes of kunt u slecht tv zien? Uw arts heeft u verteld dat u een oog-aandoening heeft, bijvoorbeeld:

en dat zelfs de beste bril u niet meer kan helpen beter te zien?

Gelukkig zijn er speciaal voor u vergrotende hulpmiddelen ontwikkeld zodat uw slechtziendheid minder belemmering oplevert in uw dagelijks leven. Om goed te kunnen beoordelen welk hulpmiddel voor u persoonlijk geschikt is, kunnen een aantal technische metingen worden gedaan. Doorgaans gebeurt dit in een meetruimte in een ziekenhuis of bij enkele opticiens.

Maar Low Vision Totaal gaat een stap verder!

Waar anders dan op de plek waar u het nodig heeft kan er beter worden beoordeeld welke hulpmiddelen bij u passen?

Dit zal in vele gevallen in uw eigen huis zijn, maar kan bijvoorbeeld ook op de werkvloer. De speciaal opgeleide Low Vision Specialist van Low Vision Totaal komt daarom graag kosteloos en vrijblijvend bij u langs. Dit heeft een groot aantal voordelen:

 • U hoeft niet te reizen
 • U bent in uw eigen vertrouwde omgeving
 • Onnodig lange wachttijden worden voorkomen
 • In overleg kiest u zelf een geschikt tijdstip
 • Uw favoriete lectuur of hobby artikelen heeft u bij de hand zodat de hulpmiddelen direct uitgeprobeerd kunnen worden
 • Waar zit u graag bij televisie kijken? Hoe groot is uw televisie? Low Vision Totaal inventariseert en maakt van deze gegevens gebruik om een passend hulpmiddel te maken
 • Verlichting is érg belangrijk voor slechtzienden. Wij bekijken of u de juiste verlichting heeft
 • Huisgenoten of familieleden kunnen meekijken met het meten en testen van de hulpmiddelen en eventueel aanvullende vragen stellen

 

Het Low Vision Onderzoek

In een paar stappen zal onze Low Vision Specialist een aantal metingen doen en de actuele mate van uw slechtziendheid vaststellen. Een refractie en visusmeting zijn standaard onderdelen van het onderzoek. Tevens wordt er geoefend met verschillende hulpmiddelen en uw wensen en mogelijkheden spelen daarbij de belangrijkste rol:

 • Wat verwacht u van uw hulpmiddel?
 • Wilt u lezen, schrijven of handwerken?
 • Wilt u televisie kijken of de busnummers weer kunnen herkennen?
 • Of wilt u andere hobby’s blijven beoefenen?

Voor vrijwel alle taken zijn er vergrotende hulpmiddelen. Dat kan een simpele handloep zijn, een speciale bril of zelfs een geavanceerd electronisch systeem. Kortom u ondervindt minder hinder van uw slechtziendheid en verbetert uw kwaliteit van leven aanzienlijk. In overleg met u zal een definitieve keuze gemaakt worden.De uiteindelijke aflevering geschiedt door onze Low Vision Specialist ook weer bij u thuis. Er wordt dan uitgebreid met u geoefend en samen met u gekeken of het geleverde hulpmiddel adequaat is en voldoet aan uw wensen.

Kijk ook eens op onze veel gestelde vragen pagina

Kosten

Het onderzoek kost u niets. Hiervoor hoeft u slechts met ons contact op te nemen. De hulpmiddelen worden in de meeste gevallen deels of volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Aanmelden voor een Low Vision onderzoek kunt u doen door het formulier in te vullen. Wij bellen u dan op een tijdstip dat het u uitkomt. Dit kunt u aangeven in het aanmeldformulier op de homepage. Of u belt of e-mailt ons direct.

Telefoon: 0174 – 29 80 46

Email: info@lowvisiontotaal.nl

 

 

Share