Nieuws

Een revolutie voor slechtzienden

HomeLow Vision Totaal nieuwsIntroductie Orcam Voorleesbril

Introductie Orcam Voorleesbril

Op woensdag 27 september 2017 vond de introductie van de Nederlandstalige versie van Orcam MyEye en Orcam MyReader plaats in het optiekhuis in Houten. Tijdens de persconferentie kwamen een drietal gebruikers aan het woord van dit nieuwe revolutionaire apparaat. De Orcam is een kleine camera, die d.m.v. magneetjes eenvoudig op elk montuur geklikt wordt. Vlak voor het oor bevindt zich een kleine luidspreker, die voorleest wat de camera ziet. De gebruiker hoeft alleen maar te wijzen naar de tekst en Orcam begint vrijwel meteen de tekst voor te lezen.

Alle teksten op alle ondergronden zijn te lezen. Een krant of een boek, een tablet of een mobieltje, een computerscherm en zelfs teksten in de verte (straatnaambordjes, opschriften op een winkelruit) Orcam leest alles moeiteloos voor !

Het model “MyEye”gaat nog een stap verder en kan ook (opgeslagen) gezichten en producten of voorwerpen herkennen. Ook bankbiljetten en kleuren herkent de Orcam eenvoudig.

De bediening kan niet eenvoudiger: aanzetten en wijzen. Voor blinden en slechtzienden kan de Orcam een hulpmiddel zijn om tot verdere zelfstandigheid en zelfredzaamheid te leiden.

Kijk op www.voorleesbril.nl  voor meer informatie of om een thuisdemonstratie aan te vragen.

Klik hier voor prijs- en bestel informatie over de Orcam MyEye.

Klik hier voor prijs- en bestel informatie over de Orcam MyReader.

Leave a Comment

*

Share