Veel gestelde vragen

HomeVeel gestelde vragen

U kunt bij Macula Degeneratie nooit blind worden, u blijft alles zien alleen raakt u in het ergste geval de scherpte en de details kwijt.

Lees meer over Macula Degeneratie op www.oogplein.nl

 

Inderdaad neemt een zonnebril te veel licht weg, hij maakt donker. Er zijn speciale filterglazen die het kijken wel veel prettiger maken maar niet donkerder. Als u hier meer informatie over wilt kunt u kijken bij onze producten of voor vragen kunt u contact opnemen met onze helpdesk (0174 – 29 80 46).

Een zonnebril maakt alles alleen maar donkerder. Er zijn speciale filterglazen die het kijken wel veel prettiger maken maar niet donkerder. Als u hier meer informatie over wilt kunt u kijken bij onze producten of voor vragen kunt u contact opnemen met onze helpdesk (0174 – 29 80 46).

Met een speciale televisiebril zou het weer mogelijk kunnen zijn dat u weer TV kunt zien. Wilt u hier meer over weten? De medewerkers van onze helpdesk geven u graag antwoord op uw vragen (0174 – 29 80 46).

Of bekijk de televisiebril mogelijkheden in onze webwinkel.

Een betere bril is er in principe niet voor uw ogen. Uw ogen worden zelf slechter en dit is met een gewone bril niet te verbeteren.

Een grote loupe is per definitie een eenvoudige loep en een kleine loep een is een sterke. Dit komt door de lenzen die er in zitten. Het is altijd zo, hoe sterker de loep hoe kleiner en boller de lens.

Bekijk onze loepen

Ja, de verlichting moet altijd worden gebruikt. Ook midden op de dag als de zon schijnt. Hoe meer licht hoe beter het is.

Dit is niet waar. Iedere lens is rond geslepen en hier wordt een vierkant stuk uitgezaagd. Alleen bij de eenvoudigste loupen, met een lage vergroting, kunnen deze vierkant gemaakt worden. Bij de sterke loupen zou er niets overblijven.

Niet doen, met uw bril wordt toch nog het maximale uit uw ogen gehaald.

Inderdaad kan de oogarts medisch gezien niets meer aan uw ogen doen. Maar het is wel de moeite waard om met hulpmiddelen te kijken waarmee u toch nog weer geholpen kunt worden. Als u graag wilt weten welk hulpmiddel voor u geschikt is kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een optometrist via onze helpdesk (0174 – 29 80 46).

U kunt uw ogen niet extra trainen. U traint ze gehele dag al als u kijkt.

Dit kan geen kwaad, u kunt kijken zoals u het prettig vindt.

 

Als u in aanmerking wilt komen voor een Low Vision onderzoek kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers op 0174 – 29 80 46. Of stuur uw gegevens naar ons door via info@lowvisiontotaal.nl of maak gebruik van het bel me terug formulier:

Contactformulier

Share